top

top

Talen

De Japanse opruim-kunst en hoe het je leven kan veranderen – net als BOLD

“Konmari.” Het is een wereldwijde hype.

Marie Kondo, schrijfster van “the life-changing magic of tidying up” verkondigt een opruim-filosofie die veel meer is dan enkele organiseer-truukjes. Kondo nodigt haar lezers, en dan vooral Westerse lezers, uit om fundamenteel hun relatie met objecten in hun dagdagelijks leven te herzien. Met enkele eenvoudige, maar radicale regels belooft Kondo jouw manier om met dingen in jouw leven om te gaan, te transformeren. “Wanneer je je huis organiseert, stel je ook je leven op orde”, schrijft ze.

Kondo’s tips op een rijtje:

  • Zorg ervoor dat elk stuk een eigen, vaste plek heeft in je huis
  • Doe het met minder (veel minder spullen), maar koester diegene die je hebt. Gooi die handtas niet zomaar in een hoek. Marie Kondo bedankt zelfs haar tas na een dag hard werken (van die tas, dan)
  • Pak kamer per kamer aan
  • Doe het meteen goed: gooi alles (alles!) op de grond en start met sorteren
  • Dé hamvraag als je de stukken één voor één weer opraapt: geeft dit stuk mij een blij gevoel? Als dat het geval is, mag het blijven. Indien neen, gooi je het meteen (!) weg

 

Wij van BOLD zijn hier helemaal mee akkoord. We willen alleen dit toevoegen aan de Kondo-methode: wanneer je een van onze fabuleuze stukken aanraakt en je voelt je instant blij, koop het! Het zal je leven veranderen.